Forlovelsesguide
09/04/2021
Er du på frierfødder, men er du lidt i tvivl om how to? Hvis ja, så læs med her!
Vi har nemlig lavet en lille 10-trins-forlovelsesguide, hvor vi trin for trin guider dig igennem forlovelsesprocessen – både i forhold til vigtige tanker, som du skal gøre dig, men også i forhold til tankerne omkring valget af forlovelsesringen. Ved at følge guiden sikrer du dig, at du får taget højde for de vigtigste forlovelsesrelaterede ting, og at du i sidste ende får stillet spørgsmålet og (forhåbentlig) får dit JA! :)
1. Traditioner længe leve: Spørg din kommende svigerfar om lov
Vi lægger ud med et oldgammelt og traditionsbundet trin - nemlig det at spørge din soon-to-be-forlovedes far om lov til at anmode om hans datters hånd. Det kan for nogle virke gammeldags og en smule outdated, men det er nu altså god takt og tone i forbindelse med forlovelse. Spørger du om lov (og får du et ja), så er der i hvert fald grobund for en god start på forholdet mellem dig og din kommende svigerfar - hvilket jo ofte er at foretrække. Får du et nej, så kan du jo så overveje, om du tør at spørge hende alligevel.
2. Design: Hvilken type forlovelsesring skal jeg mon vælge?
For mange mænd på frierfødder er ovenstående det helt store spørgsmål. For hvilken type forlovelsesring er mon din udkårnes foretrukne? Er hun til en helt klassisk prinsessering, til en lidt mere prangende og anderledes ring eller er hun måske mere til en mere sofistikeret version af de to? Hvis du er i tvivl, så prøv at lægge mærke til, hvilke smykker din kæreste går med til dagligt - er de enkle, feminine eller mere rå i designet? Måske har du allerede gjort dig nogle helt særlige idéer om, hvordan ringen skal se ud, og i så fald skal du ikke tøve med at kontakte os - så designer vi sammen en helt unik og personlig ring!
3. Diamanter for mænd: De 4 C’er
Hvordan er det nu lige med de diamanter? Hvad er det helt præcis, du skal tage højde for, når du skal vælge diamant(er) til ringen? Kort fortalt så bruger man de såkaldte 4 C’er til at bedømme en diamant. De 4 C’er er:
Carat: Carat angiver vægten på diamanten og derfor også størrelsen. Jo større carat desto større diamant. Til forlovelsesringe bruger man typisk diamanter på 0,20 carat og opefter.
Eksempelvis er en diamant på:
0,20 carat = 3,7 mm i diameter
0,30 carat = 4,35 mm i diameter
0,50 carat = 5 mm i diameter
1 carat = 6,5 mm i diameter
Color (farve): Diamanter findes i mange forskellige farver, men de hvide bliver uden sammenligning oftest brugt til forlovelsesringe og andre smykker. De hvide diamanter klassificeres efter hvor hvide de er. Jo hvidere en diamant er, desto mere værdifuld og sjælden er den. Gule, brune og sorte diamanter forekommer i langt højere grad end de helt hvide, og er derfor billigere end de hvide. Der findes også de såkaldte fancy-farver, som eksempelvis kan være pink eller blå. Disse diamanter er som hovedregel de dyreste, da der sjældent findes nye forekomster af dem i minerne.
Clarity (klarhed): Diamantens klarhed har også indflydelse på dens værdi. Diamanter har ofte små, naturlige fejl (kaldet indeslutninger), der er opstået under dannelsen af stenen. De små indeslutninger er ofte ikke til at se med det blotte øje, og er derfor ikke noget, som har betydning i forhold til, hvordan diamanten tager sig ud i en forlovelsesring. Er der derimod for mange fejl/indeslutninger i en diamant kan lysgennemstrømningen i diamanten risikere at blive reduceret, hvilket betyder, at den mister sin brillans og vil blive mat og grå at se på – hvilket man selvfølgelig ikke er interesseret i. Hos ToftJessen har vi kun diamanter, der er fulde af liv og brillans, og derfor er du hos os sikret mest værdi for pengene.
Cut (slib): Slibningen af diamanten er det fjerde og sidste C, som har indflydelse på, hvordan diamanten tager sig ud. Hvis en diamant ikke bliver slebet, vil den til forveksling ligne en ganske almindelig sten. Derfor er det det helt rigtige slib, der sikrer, at lyset reflekteres optimalt, hvilket giver diamanten mest muligt liv og spil. Der findes mange forskellige slib, og du kan derfor vælge den slibning, du finder smukkest. Det mest gængse slib er brillant, som er det klassiske, runde slib.
Ovenstående er blot en ganske kort gennemgang af de 4 C’er. Du kan læse meget mere om carat, de forskellige farver, de forskellige klarheder og de forskellige slibninger i vores indlæg om de 4 C'er.
Hos ToftJessen kan vi, med øje for de 4 C’er, vejlede dig i valg af diamant til forlovelsesringen, så tøv endelig ikke med at kontakte os, så finder vi den helt rigtige diamant til ringen.
4. Budget: Hvor stor en rock kan jeg så få?
Budgettet er selvfølgelig også en relevant faktor i forbindelse med valg af forlovelsesring. Hos ToftJessen køber vi diamanterne direkte fra minerne og derfor kan vi garantere, at du får meget kvalitet for priserne, da vi ikke har nogle fordyrende mellemled.
Derfor vil du helt sikkert kunne finde netop den diamant (eller diamanter), der matcher både dit budget og dine ønsker til ringen.
5. Guldtype – ej, nu stopper det!
Ikke nok med at du skal forholde dig til valg af ædelsten til forlovelsesringen, så er der også et valg, som skal tages i forhold til guldtype.
Forlovelsesringe laves oftest i enten guld, hvidguld eller platin. Vi er leveringsdygtige i lige den guldtype, du ønsker, og derfor ligger den største opgave i den forbindelse hos dig. Du skal nemlig finde ud af, om din kæreste foretrækker smykker i guld- eller hvidguld – eller måske mikser hun de to? Det er smag og behag, så det letteste for dig at gøre er, at tage bestik af de smykker hun går med til dagligt, da hun jo også gerne skal gå med sin forlovelsesring til dagligt.
6. Ringstørrelsen: Det er de færreste mænd, der kender den
Ringstørrelsen er en af de ting, som giver de fleste mænd anledning til bekymring (lidt i stil med den manglende viden om, hvilken størrelse BH din kæreste bruger) – for hvordan skal man lige finde ud af, hvilken størrelse ring hun bruger? Måske har du tidligere foræret hende en ring, og kender derfor størrelsen. Skulle du være en af de mænd, der ikke er lige så heldig at kende størrelsen, så kommer vi dig her til undsætning med denne størrelsesguide: Find din ringstørrelse.
Ved at printe størrelsesguiden ud kan du – uden at bortføre en af hendes ringe i mistænkelig lang tid – lynhurtigt måle dig frem til, hvilken størrelse forlovelsesringen skal have. Når du skal måle dig frem til størrelsen, så vær opmærksom på, at cirklen på papiret lige nøjagtig skal kunne ses rundt langs indersiden af ringen – ringen skal altså ikke dække cirklen. Vi har også en guide, hvor du med andre metoder kan finde frem til ringstørrelsen. Den finder du her. Det er naturligvis også muligt at få målt en af hendes nuværende ringe her hos os – uden beregning.
Skulle uheldet alligevel være ude, og ringen enten bliver for stor eller for lille, så er ringstørrelsen heldigvis en ting, som vi kan rette til efterfølgende.
7. Indgravering?
Endnu en overvejelse, som du skal gøre dig, er, om der skal indgravering i ringen eller ej. Hvis du har en god idé til noget sødt, sjovt eller romantisk at indgravere, så er det jo en god mulighed for at personliggøre ringen yderligere. Har du lagt dig fast på datoen for frieriet, kan du eksempelvis også vælge at få dén indgraveret. På den måde vil I altid kunne huske datoen for frieriet, og du sikrer dig, at du rent faktisk får friet på den planlagte dag. Omvendt giver en indgravering af datoen dig selvsagt ikke mulighed for at få kolde fødder og udskyde frieriet…
8. Levering
Nu er du efterhånden i mål med ringen, og det er tid til at se det endelige resultat. Vi skal bruge lidt tid på at lave forlovelsesringen, men typisk tager det os kun omkring 14 dage, før vi kan levere forlovelsesringen til dig – selv på speciallavede designs.
9. Garanti
Du har naturligvis 2 års garanti på produktet, når du køber et smykke hos os. Derudover får du altid et certifikat med, der garanterer ægtheden og kvaliteten på diamanten. Du får ligeledes et vurderingscertifikat med på selve smykket, der er en vurdering af smykkets samlede værdi, som kan bruges i forsikringssammenhæng hvis uheldet skulle være ude og ringen bliver stjålet.
10. Lokation: Hvor skal du pop the question?
Det sidste, men bestemt ikke det mindst vigtige, punkt: Hvor skal frieriet finde sted? Her kan du, ligesom ved overvejelserne i forbindelse med ringvalget, gøre dig nogle tanker om, hvad din kommende forlovede mon mest er til. Det er eksempelvis en god idé at tilpasse idéerne til hendes temperament – er hun typen som foretrækker at blive friet til i private omgivelser, eller vil hun finde det sjovere at blive friet til i offentligheden? Er hun den romantiske type, hvor solnedgang, roser og violin er et must, eller er hun den stikmodsatte type, der hellere vil fries til i en mere hverdagspræget situation (hint: sådanne typer findes ikke, så frem med solnedgangen, roserne og violinen – eller noget i den dur). Og held og lykke!
SÅ - nu er du (i grove træk) blevet guidet igennem de 10 vigtigste to-dos i forlovelsesprocessen. Sidder du alligevel tilbage med spørgsmål, så vil vi hos ToftJessen hellere end gerne hjælpe dig! Vi står til rådighed for dig og kan vejlede og hjælpe dig med at finde den helt rigtige ring, til den helt rigtige pris, til den helt rigtige kvinde - nemlig din.
Læs også disse indlæg